معرفی سرویس Paas

معرفی سرویس Paas

رایانش ابری دسترسی به کامپیوترها و عمل‌کرد آن‌ها از طریق اینترنت یا یک شبکه‌ی محلی است. کاربران یک ابر، این دسترسی را از طریق مجموعه‌ای از وب  سرویس‌هایی درخواست می‌کنند که مجموعه‌ی منابع رایانشی (همچون سرورها، شبکه، تجهیزات ذخیره‌سازی، سیستم‌های عامل، محیط های ساخت برنامه‌های کاربردی، برنامه‌های کاربردی) را مدیریت می‌کنند. پس از پذیرش درخواست، بخشی از منابع این مجموعه به کاربر درخواست کننده‌، اختصاص داده می‌شود تا زمانیکه او آن‌ها را  آزاد سازد. این را رایانش ابری می‌نامند چرا که کاربر قادر به دیدن یا مشخص کردن موقعیت فیزیکی یا تشکیلات میزبانی منابعی را که اجازه استفاده از آنها را دارد نیست.به بیان دیگر،  زمانیکه منابع به  کاربری اختصاص داده می‌شود از ابری از منابع گرفته می شود و در زمان آزاد سازی باز به همان ابر برگردانده می شود. یک ابر مجموعه ای از سرورها و سرویس‌های وب است که رایانش ابری را پیاده‌سازی می کنند.

تعریف Paas :

ابرهای به شکل بستر به عنوان سرویس، دسترسی به محیط برنامه‌نویسی یا زمان‌اجرا را فراهم می‌کند درون این محیط ساختمان داده و رایانش مقیاس‌پذیر تعبیه شده است. با PaaS،  کاربران برنامه‌های کاربردی خود را درون محیطی که توسط فراهم کننده سرویس ارایه می‌شود ساخته و اجرا می‌کنند.

PaaS که یکی از شاخه های سرویس های ابری است به کاربران اجازه می دهد که با استفاده از ابزارهای عرضه شده توسط ارائه دهنده ، برنامه های کاربردی و نرم افزار ایجاد نمایند. خدمات PaaS می تواند شامل ویژگی های از پیش پیکربندی شده ای باشد که مشترکین می توانند به عضویت آن در بیایند و از آنها استفاده کنند. آنها می توانند ویژگی هایی را که نیاز های آن ها را برطرف می کند را انتخاب کنند و ویژگی هایی که برای آنها برای آنها مفید نیست را دور بیاندازند. در نتیجه بسته ها می تواند از ارائه ی چارچوبهای ساده نقطه و کلیک (point-and-click) ، که در آن هیچ تخصص میزبانی در سمت کاربر سرویس گیرنده مورد نیاز نیست تا تامین گزینه های زیرساختی برای توسعه پیشرفته ، متفاوت باشد.

معرفی سرویس Paas

در خدمات PaaS زیرساخت و برنامه های کاربردی برای مشتریان ، مدیریت می شوند و همچنین پشتیبانی نیز ارائه می شود. سرویس ها دائما به روز رسانی می شوند ، بدین صورت که ویژگی ها و feature های فعلی آپگرید شده و ویژگی های جدید نیز اضافه خواهند شد. ارائه دهندگان خدمات PaaS می توانند از طریق تست و گسترش به توسعه دهندگان کمک کنند که مفهوم ایده های اصلی خود را به ایجاد برنامه های کاربردی ختم کنند. تمام این موارد تنها در یک مکانیزم مدیریت شده قابل ارائه است.

خدمات PaaS همانند بسیاری دیگر از خدمات cloud ، عموما بر اساس اشتراک پرداخت می شوند ، بدین صورت که مشتریان در نهایت تنها هزینه ی آنچه که استفاده کنند را پرداخت خواهند کرد. مشتریان همچنین از اقتصاد مقیاس که از به اشتراک گذاری زیرساخت های فیزیکی اساسی بین کاربران به وجود می آیند ، بهره مند شوند و این موضوع نهایتا منجر به کاهش هزینه ها می شود.

در زیر به برخی از feature هایی که می تواند با خدمات PaaS ارائه شوند ، اشاره شده است :

  • سیستم عامل
  • محیط ایجاد script های سمت سرور
  • سیستم مدیریت پایگاه داده
  • نرم افزار سرور
  • پشتیبانی
  • ذخیره سازی
  • دسترسی به شبکه
  • ابزار برای طراحی و توسعه
  • میزبانی

توسعه دهندگان نرم افزار، توسعه دهندگان وب و کسب و کار می تواند از PaaS بهره مند شوند. توسعه دهندگان نرم افزار در هر حال از خدمات PaaS بهره خواهند برد ، خواه ایجاد برنامه ای باشد که قصد دارد آن را از طریق اینترنت ارائه دهد و خواه فروش یک نرم افزار خاص باشد. به عنوان مثال توسعه دهندگان وب می توانند از محیط PaaS به صورت انفرادی و در هر مرحله از فرآیند توسعه ، تست و در نهایت میزبانی وب سایت خود استفاده کنند. با این حال ، کسب و کار هایی که در حال توسعه نرم افزار داخلی خود هستند نیز می تواند از PaaS بهره ببرند ، به ویژه برای ایجاد توسعه حلقه حصار مجزا و محیط تست.

در زیر به برخی از مزایای PaaS برای توسعه دهندگان برنامه های کاربردی اشاره شده است :

  • توسعه دهندگان مجبور به سرمایه گذاری در زیرساخت های فیزیکی نمی باشند: فرآهم شدن امکان اجاره ی زیرساخت های مجازی دارای دو نوع مزایای بهینه تر شدن هزینه ها و منافع عملی می باشد. آنها نیاز ندارند که سخت افزار مورد نیاز را خریداری کنند و یا یک فرد متخصص را برای مدیریت آن استخدام کنند و این موضوع باعث می شود که تنها بر روی توسعه برنامه های کاربردی تمرکز کنند. کاربران نیز به جای اینکه کل یک سرویس را تهیه کنند و منابع بی استفاده بماند ، تنها منابعی که به آن نیاز دارند را اجاره می کنند.
  • امکان توسعه و development برای افراد غیر متخصص نیز فرآهم خواهد شد: با برخی از سرویس های ارائه شده توسط PaaS هر شخصی با حداقل اطلاعات فنی می تواند یک برنامه ی کاربردی را توسعه دهد و این مورد به سادگی و از طریق مرورگر های اینترنتی و تنها با انجام چند کلیک صورت می پذیرد. از نمونه های برجسته این مورد می توانبه نرم افزارهای وبلاگی که تنها با چند کلیک نصب می شوند اشاره کرد ، همانند وردپرس.
  • انعطاف پذیری: مشتریان می توانند بر ابزارهایی که از طریق platform نصب کرده اند ، مدیریت کامل داشته باشند و همچنین می توانند یک platform مطابق نیازهای خاص خود طراحی کنند. در واقع آنها می توانند feature هایی که احساس می کنند برای آنها ضروری است را انتخاب و استفاده نمایند.
  • سازگاری: تمامی feature های مورد استفاده را می توان در مواقعی که شرایط اقتضا می کند ، تغییر داد.
  • تیم ها در مکان های مختلف می توانند با هم کار می کنند: به علت اینکه یک کانکشن اینترنتی و یک مرورگر تنها مولفه های مورد نیاز هستند ، توسعه دهندگان در مکان های مختلف می توانند با هم در ساخت یک برنامه مشارکت و همکاری کنند.
  • امنیت: در خدمات PaaS موارد امنتی همچون امنیت داده ها و تهیه ی بک آپ از اطلاعات و بازیابی آن فرآهم می باشد.

معرفی سرویس Paas

سرویس هایی همچون Windows Azure ، google app engine ، Apache Stratos ، Force.com و heroku.com از نمونه های این مدل هستند. بهترین مثال برای این مدل Windows Azure است که از ایجاد یک کد ساده با هر زبان برنامه نویسی دلخواه تا انتشار پروژه برنامه نویسی بصورت آنلاین و ایجاد سرور مجازی ویندوز یا لینوکس در آن ممکن است.

در حال حاضر شرکتهای نرم افزاری شروع به ارائه نرم افزار های خود بر پایه کلود نموده اند و کاربران و تولید کنندگان در حال آزمون و خطای این راه جذاب هستند از شرکتهایی که تقریبا همه با نرم افزارهای آن سرو کار داریم شروع میکنیم:

مایکروسافت:

کاربران می دانند مایکروسافت بهترین نیست در اینجا هم اولین و بهترین نیست ولی آشناترین شاید:

از زمان ارائه ویندوز ویستا کاربران متوجه شدند نرم افزار Outlook Express که رایگان و محبوب خیلی از کاربران بود در نسخه جدید سیستم عامل وجود ندارد و مایکروسافت پیشنهاد داده به جای اینکه آوت لوک نصب کنید به Windows Live Mail مراجعه کنید، این سرویس تحت وب با محیطی شبیه به نرم افزار آوت لوک همان امکانات را در یک وب سایت به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داد و قابلیت ایمپورت Contacts و Calendar و ایمیلها از آوت لوک اکسپرس را در اختیار کاربران قرار داد تا زنگ شروع مسابقه کوچ به کلودینگ را برای کاربران ویندوز نواخته باشد.

معرفی سرویس Paas

 

Windows Azure

برنامه نویسان هدف بزرگی برای شرکتهای بزرگ IT هستند. مایکروسافت با ارائه اولین سیستم عامل اینترنتی خود به نام ویندوز لاجوردی یا Windows Azure گروه بزرگ برنامه نویسانی که به محیط ویژوال نرم افزار ویژوال استودیو عادت کرده اند را دعوت به حضور در ابرهای خود نموده. ویندوز لاجوردی اولین سیستم عامل مایکروسافت است که به صورت یک سرویس تحت وب جهت ساخت و توسعه و تولید اپلیکیشنها و سرویسها به کاربران ارائه می شود.

شما با این ویندوز می توانید یک برنامه تحت وب بسازید و آنرا همانجا در فضای مجازی ذخیره نمایید بدون اینکه نگران گم شدن لپ تاپ خود باشید و در واقع ویندوز لاجوردی یکسرویس مادر برای اجرای سایر سرویسهای تحت وب است.

در اوایل سال 2012 امکانات جدیدی به این سرویس اضافه شد و کاربران می توانند محتوای ASP.net و حتی php را در این سرویس تولید نمایند و از طریق FTP آن را منتشر نمایند و یا با TFS در یک پروژه به اشتراک گذارند.امکانات دیگری مثل محیط Platform as a Service PaaS که بسترهای نرم افزاری را به صورت یک سرویس در جهت ایجاد اپلیکیشنها و سرویسها در اختیار قرار می دهد.

تا این زمان تعداد زیادی دیتاسنتر اختصاصی ویژه این سرویس مایکروسافت فعال شده و به صورت گروهی از کانتینرها که در هر کدام حدود 2000 تا 2500 سرور قرار دارد به صورت همزمان در مناطق مختلف دنیا از جمله آمریکا، آسیا ،اروپا و اقیانوسیه فعال هستند و خاموش شدن حتی چند دیتاسنتر در لحظه که امری دور از ذهن است نیز باعث وقفه ای در این سرویس نخواهد شد.

معرفی سرویس Paas

این سرویس رایگان نیست هزینه های آن حداقل برای کاربران ایرانی هیچ جذابیتی ندارد حتی با وجود یک ماه تست رایگان،در اینجا به ازای هر دقیقه استفاده از خدمات بسته به انتخاب شما هزینه می پردازید:

Office 365 چیست؟

همان نرم افزار معروف آفیس با این تفاوت که نصب نمی شود و برای دسترسی به آن در فضای ابری مایکروسافت ماهیانه 4 دلار می پردازید.

معرفی سرویس Paas

SkyDrive چیست؟

تمام کاربرانی که با ویندوز سرور کار دارند می دانند پارتیشنهای هارد آنها بر اساس الفبای لاتین نام گذاری می شود و مثلابرای ذخیره یک فایل ابتدا باید درایو D یا C را انتخاب نمایند،ولی وقتی قرار باشد به جای ذخیره در کامپیوتر چیزی را درابرها ذخیره کنیم که محصول مایکروسافت باشد باید به سراغ Sky درایو برویم.در ویندوز 8 یک اپلیکیشن وجود دارد که با استفاده از آن شما می توانید به SkyDrive.com مثل یک درایو عادی متصل شوید:

معرفی سرویس Paas

مزایای نرم افزارهای غیر نصبی که تقریبا مزایای کلودینگ است:

دسترسی و همکاری آسان:
کارکنان یک شرکت با استفاده از کلود می توانند بدون محدودیت جغرافیایی به اطلاعات خود درهر لحظه دسترسی داشته باشند و با یکدیگر همکاری کنند.

به روز رسانی خودکار:
برای شرکتهای ارائه دهنده خدمات نرم افزاری همواره مهم بوده که کاربران خود را تشویق به
استفاده از آخرین و به روز ترین نسخه ها نمایند، در کلود هر برنامه ای به صورت خودکار به روز می شود و سرویس
دهنده ها می توانند مطمئن باشند تمام کاربران از یک نسخه برنامه استفاده می کنند. حتی امکان بروزرسانی خودکار اپها نیز وجود دارد.

قدرت بیشتر:
کلود قابلیت پاسخگویی به حجم زیادی از درخواستها بدون نگرانی از مشکل منابع را دارد.

بازیابی اطلاعات:
سرویس دهنده کلود موظف به رعایت نکات امنیتی و استانداردهای بالایی برای نگهداری داده هاست و حتی در صورت
بروز مشکل بازیابی دیتا با سرعت بیشتری از اتفاق مشابه در سرور یک شرکت رخ می دهد.

حفظ محیط زیست و صرفه جویی در مصرف انرژی:
یک شرکت برای پیش بینی مواقع پر ترافیک نیاز به خرید سرورهای پرقدرت دارد که بیشتر مواقع بی کار هستند و معمولاً
تنها 30 درصد از منابع آن استفاده می شود ، در صورت استفاده از کلود هر کس به اندازه مورد نیاز در هر لحظه از منابع
استفاده نموده و بالطبع انرژی کمتری مصرف شده که به حفظ محیط زیست و جلوگیری از گرم شدن کره زمین کمک نموده.

از دست دادن اطلاعات:
سالانه حدود 800 هزار لپ تاپ در دنیا مفقود می شود و تعداد بی شماری هارد دیسک بدون امکان ریکاوری خراب می
شوند، در سیستم کلود کسی نگران گم شدن لپ تاپ یا خرابی دیسک نخواهد بود.

Cloud Applications یا برنامه های کوچک ابری

برای استفاده از سرویسهای کلود به طور معمول استفاده از یک مرورگر ساده وب کفایت میکند ، ولی گاهی وجود برنامه های کوچکی در تلفن همراه یا کامپیوتر که نیازهای ما را به صورت اختصاصی و تخصصی تر در حوزه کلود رفع می کنندبسیار سودمند خواهد بود. به عنوان مثال dropbox یک سرویس کاربردی ذخیره اطلاعات در وب است که گاهی به آن فلش مموری آنلاین هم گفته می شود، شما می توانید مستقیم به وب سایت این سرویس مراجعه نمایید و بعد از ورود به فایلهای خود دسترسی داشته باشید، ولی اگر app ارائه شده توسط خود dropbox را نصب کنید با دریافت رمز و نام کاربری و آدرس یک پوشه در کامپیوتر شما خود به خود فایلهای موجود در آن پوشه و dropbox شما را سینک نموده و دریافت یا ارسال فایل را بسیار ساده می نماید.

معرفی چند App کاربردی بر پایه کلود Cloud Apps:

DropBox دراپ باکس چیست؟

این سرویس برای هر کاربر یک فضا شبیه به یک درایو در کامپیوتر اختصاص می دهد 2 گیگابایت فضای رایگان به هرکاربر که کاربر می تواند با دعوت از دوستان خود به عضویت در این فضا 250MB جایزه هم بگیرد و تا 8 گیگ افرایش حجم داشته باشد. اگر فضای بیشتری نیاز باشد 100GB فضا 10 دلار در ماه و بیشتر …
بعد از اولین نصب می توانید مشخص کنید که یک مسیر در کامپیوتر شما با Dropbox سینک شود و هر فایلی که در آن قرار دادید به صورت خودکار در Dropbox کپی شود.

سرویس و اپلیکیشن ابری دراپ باکس چه کاربردی برای ما دارد؟
کاربردهای رایج آن بسته به نوع نیاز ممکن است متفاوت باشد ولی ابزار ذخیره سازی آنلاین همه جا در دسترس چه کاربردهایی ممکن است برای شما داشته باشد؟
کاربرد عمومی آن وابستگی زدایی به یک سیستم کامپیوتری است برای مثال اگر شما در محل کار خود مشغول ویرایش یک عکس یا فیلم هستید بعد از پایان تغییرات و ذخیره ادامه آن را در منزل انجام می دهید.

اگر از اهالی IT نباشید یک مثال ساده شاید کاربرد بیشتر دراپ باکس را برای ما توجیه کند:
بارها پیش آمده در ادارات مختلف به یک کپی شناسنامه نیاز داشته ایم و شناسنامه همراهمان نبوده برای اینکه دفعه بعد با این مشکل مواجه نشویم یک اسکن از شناسنامه خود میگیریم و فایل آن را در Dropbox قرار میدهیم و روزی که کپی شناسنامه همراه نبود و به آن نیاز شد به وسیله Drop box app نصب شده در گوشی خود … اگر امکان اتصال ندارد مراجعه به نزدیکترین کافی نت آن را از پوشه خود بر می داریم و پرینت میکنیم.

معرفی سرویس Paas

Google Drive گوگل درایو چیست؟

شرکت گوگل نیز از پیشتازان Cloud Computing و پردازش ابری است سرویس google drive اخیراً فضای رایگان کاربران خود رابه 15 گیگابایت افزایش داده و قابلیت خرید فضای بیشتر نیز مثل سایر برنامه های Cloud Drive وجود دارد.البته امکان آزمایش آن به راحتی وجود ندارد و نیاز به دردسرهای دسترسی به اینترنت غیر قانونی و … دارد به دلیل اینکه گوگل این سرویس را نیز مثل بسیاری از سرویسهای برای کشور ایران محدود نموده.

Linkedin لینکد این چیست؟

سرویس linkedin شبیه یک شبکه اجتماعی کاریابی است که در حال حاضر بیش از 30 میلیون عضو دارد و پروفایل هرکاربر رزومه آن شخص است. اپلیکیشن این سرویس برای تمام پلتفورم ها وجود دارد.

easyPrint ایزی پرینت چیست؟

این App امکان دسترسی به سرویس Google Cloud Print را می دهد که از طریق آن دستور پرینت از راه دور یا درزمان دیگر را صادر می کنید.

 

Office² HD چیست؟
این App قابلیت ویرایش و ایجاد فایلها و اسناد ایجاد شده با نرم افزار آفیس شامل word ، پاور پوینت و اکسل را دارد، همچنین امکان ذخیره و دسترسی به سرویس دهنده کلود مورد علاقه شما را دارد.

 

 

 

معرفی سرویس Paas

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 − 2 =