آشنایی با هاستهای ویندوزی و لینوکسی

هاست ویندوزی

در این نوع هاست، سیستم عامل مبنی بر ویندوز سرور می باشد. تفاوت اصلی این پلتفرم با میزبانی لینوکس در پشتیبانی زبان های برنامه نویسی می باشد، بنابراین در صورتی که زبان برنامه نویسی سایت ASP و یا ASP.NET می باشد، قطعا می بایست از هاست ویندوزی استفاده شود. البته با توجه به اینکه وب سرور های ویندوزی مانند IIS ، قابلیت پشتیبانی از زبان PHP را دارند، بنابراین امکان پشتیبانی از این زبان نیز بر روی سرورهای ویندوزی نیز وجود دارد. همچنین میزبانی ویندوز به دلیل نیاز به خرید لایسنس سیستم عامل از مایکروسافت، هزینه بالاتری نسبت به میزبانی لینوکس دارد.

هاست لینوکسی

لینوکس یک نرم افزار Open Source و کاملا رایگان می باشد. سیستم های لینوکس به دلیل قابلیت پایداری و استحکام به خوبی توانایی اجرا شدن به مدت زمان طولانی (حتی سال ها) را بدون هیچ توقفی دارند و در واقع کاربران آن شاهد هیچ خرابی در سرور نمی باشند. لینوکس خود به تنهایی سیستم عامل نمی باشد. در اصل هسته یا کرنل، این مجموعه را در بر می گیرد و فقط مدیر یا Admin آن دارای اختیارات مدیریتی بوده و دسترسی کاربران عادی و همچنین برنامه های کاربردی کاملا محدود می باشد، بنابراین از امنیت بالایی برخوردار است. میزبانی لینوکس عمدتا برای سایت هایی مناسب است که زبان برنامه نویسی آن ها PHP و همچنین از بانک اطلاعاتی MySQL استفاده نموده باشند. لازم به ذکر است، انتخاب نوع سیستم عامل میزبانی به نوع طراحی سایت و زبان برنامه نویسی آن بستگی دارد.

تفاوت هاست ویندوز و هاست لینوکس در چیست؟

در کل سیستم عامل های ویندوز و لینوکس با توجه به هدف کاربران از داشتن وب سایت و برنامه ای که برای آن سایت در نظر دارند از هم متمایز می شوند. سیستم عامل ویندوز از زبان های ASP و ASP.NET پشتیبانی می کند که صاحب امتیاز آن شرکت مایکروسافت است. ASP تنها در سرورهای ویندوز قابل اجرا می باشد و لینوکس این زبان ها را پشتیبانی نمی کند.

سیستم عامل لینوکس از زبان های Perl , Python , PHP و CGI پشتیبانی می کند. زبان های PHP در برخی از سرورهای ویندوز قابل اجرا هستند، اما PHP نصب شده بر روی سرور ویندوز در برخی موارد مشکلاتی را به وجود می آورد و تعدادی از دستورات آن تفاوت دارد.

به طور معمول و استاندارد برای ASP و ویندوز از بانک اطلاعاتی SQL Server استفاده می شود و برای PHP و لینوکس از بانک اطلاعاتی My SQL.

برای انتخاب یکی از سیستم عامل های ویندوز و لینوکس باید ابتدا نیاز و درخواست کاربر از وب سایت بررسی شود، سپس با توجه به زبان برنامه نویسی طراحی سایت، سیستم عامل انتخاب شود. درصورتیکه برای طراحی وب سایت از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) و يا پورتال استفاده شود، ابتدا می بایست مشخصات مورد نیاز CMS يا پرتال با دقت بررسی و با توجه به آن سیستم عامل انتخاب شود.

برای استفاده از هر یک از دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس نیازی نیست که کار با آن را یاد گرفت، برخی از کاربران به اشتباه تصور می کنند برای استفاده از سیستم عامل لینوکس می بایست بر روی کامپیوترهای شخصی خود، سیستم عامل لینوکس نصب کنند. این فرضیه اشتباه است و در واقع برای کار با هر دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس از یک واسط مدیریتی به نام کنترل پنل استفاده خواهد شد. کنترل پنل های پلسک (Plesk)، هلم (Helm) ، وب سایت پنل (websitepanel ) و هاستینگ کنترولر (Hosting Controller) برای هاست ویندوزی  و کنترل پنل های سی پنل (Cpanel)، دایرکت ادمین (DirectAdmin)، پلسک (Plesk) و کلوکزو(Kloxo) برای هاست لینوکسی استفاده می شود.

هردو سیستم عامل ویندوز و لینوکس دارای سرعت یکسان می باشند چراکه معمولاً اکثر سرورها از سخت افزاری در یک سطح استفاده می کنند.

مشخصات هاست های لینوکسی

موقعیت هاست لینوکسی

هرچه موقعیت مکانی بازدیدکننده های وب سایت به محل سرور نزدیکتر باشد، سرعت لود سایت بیشتر خواهد بود. به این معنی که بازدیدکننده های سایت در هر کشوری که هستند، بهتر است از هاست لینوکس همان کشور استفاده شود.

کنترل پنل هاست لینوکسی

منظور از کنترل پنل مدیریت همان کنترل پنل برای مدیریت فایل های هاست و دیتابیس و ایمیل ها است، محبوب ترین کنترل پنل ها در هاست لینوکس سی پنل و دایرکت ادمین هستند و پس از آن کنترل پنل هایی مانند پلسک و وب مین توسط کاربران استفاده می شوند، توجه شود که در تمام این پنل ها امکانات اصلی وجود دارد و شاید تفاوت اصلی این کنترل پنل ها در امکانات جزئی و قالب باشد که با تمام آن ها کار به راحتی انجام می شود.

سخت افزار هاست لینوکسی

بهتر است از سرویس هایی با هارد SSD استفاده شود. همچنین بسیاری از موارد دیگر مانند استفاده از رم های نسل جدید، سی پی یو قدرمتند، سرور هایی با برند معتبر ، استاندارد 80 پلاس و غیره می تواند روی سرویس تاثیر گذار باشد.

آشنایی با هاستهای ویندوزی و لینوکسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 17 =